Tärkeintä on uskoa itseeni ja kykyihini – ammattikoulutushankkeen tavoitteena tukea 400 naisyrittäjää Nicaraguassa.

Ammattikoulutushankkeen ensimmäinen vuosi on tuonut naisille jo enemmän taloudellista riippumattomuutta ja itseluottamusta Nicaraguassa.

”Minusta on tullut parempi kertomaan tuotteistani asiakkaille, en ole enää niin ujo ja pystyn mainostamaan yritystäni paremmin”, iloitsee Nicaraguassa yritysjohtajuuskoulutukseen osallistunut Betshy Hernández, jolla on jo takanaan koko opintojakso ja siihen kuuluneet verkostointitapahtumat.

Yrittäjyyskoulutus on osa Inter-Culturin ja nicaragualaisen Andecun kaksivuotista ulkoministeriön tukemaa hanketta. Yksi hankkeen tavoitteista on, että edunsaajat tulevat tietoisiksi perusoikeuksistaan ja että heidän itsetuntonsa yrittäjinä kohenee. Tekstiilien painantaan erikoistunut Hernandez kokee, että hanke on tukenut häntä kokonaisvaltaisesti.

”Työskentelen paremmin tiimini kanssa, ja olen johtanut yritykseni tuottavuuden nostamista. Lisäksi viestintäni ei perustu enää vain suusta suuhun kulkeviin suosituksiin, vaan käytän lisäksi kaikkia tarvittavia viestintävälineitä yritykseni markkinointiin”, Hernández luettelee.

Yrittäjistä 55 prosenttia on parantanut myyntiä

Ulkoministeriö vaatii tukemiltaan hankkeilta joka kevät vuosiraportin, josta käy ilmi hankkeen tavoitteiden eteneminen. Nicaraguan hankkeen tavoitteena on vahvistaa sukupuolten tasa-arvoa kansalaisyhteiskunnassa ja parantaa naisten tulonlähteitä. Käytännön tasolla tavoitteena on, että 400 naista parantaa liiketoimintansa hallinnollista ja kirjanpidollista hallintaa, pääsee yritysmarkkinoille ja saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden, ja näin tukee perheitään ja yhteisöjensä taloudellista kehitystä.

Ensimmäisen vuoden jälkeen tavoitteet ovat pandemiasta huolimatta hyvässä vauhdissa. Tähän mennessä 55 prosenttia omistajista on saanut kohtuullisen palkan, koska heidän myyntinsä on kasvanut ohjelmaan osallistumisen jälkeen. 50 prosenttia on parantanut liiketoimintansa tilaa ja voi monipuolistaa toimintaansa lisäämällä uusia tuotteita tai viemällä jo olemassa olevia tuotteita maan muille alueille.

Tulokset ovat merkittäviä aikana, jolloin Nicaraguan talous on ollut laskussa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Suurin merkitys hankkeella on jokaiselle yrittäjälle, joka hankkeen ansiosta saa lisää keinoja yrityksensä kasvattamiseen ja uusien työntekijöiden palkkaamiseen.

”Vaikka muut sanoisivat, että emme pysty johonkin, on pääasia uskoa itseemme ja niihin kykyihin, mitä meillä on”, Hernández lopettaa tyytyväisenä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

01/12/2022

Inter-Cultur ry on saanut 10 500 euron tuen guatemalalaisen Junkabal-järjestön kanssa yhteiselle ammattikoulutushankkeelle. Tuella laajennetaan nyt käynnissä olevaa hanketta She...

28/11/2022

Haluaisitko antaa tänä jouluna antaa lahjaksi lukiokoulutuksen tytölle? Onko sinun lähipiirissäsi esimerkiksi opettaja tai isoäiti, joka ilahtuisi eettisestä lahjasta Guatemalan...

20/05/2022

Ammattikoulutushankkeen ensimmäinen vuosi on tuonut naisille jo enemmän taloudellista riippumattomuutta ja itseluottamusta Nicaraguassa. ”Minusta on tullut parempi kertomaan tuotteistani asiakkaille,...

17/03/2022

Inter-Culturin, Suomen Caritaksen ja Caritas Lodwarin yhteinen Kevätkampanja on käynnissä. Keräyksen tuotot menevät kehitysyhteistyöhankkeeseen, joka edistää parempaa toimeentuloa ja ruokaturvaa...